Vår dirigent

Foto: Nikolaj Lund

Åsta Sirnes er utdannet sangpedagog, musikkpedagog og dirigent med mastergrad fra NTNU i Trondheim og PPU fra Universitetet i Stavanger. Hun har studert med internasjonalt anerkjente kordirigenter som Ragnar Rasmussen og Norunn Ilevold Giske og har hatt et dirigentsamarbeid med Tone Åse, jazzvokalist og dirigent. Siden 2000 har Åsta Sirnes frilanset som dirigent og kunstnerisk ansvarlig for ulike kor.

I 2009 begynte hun å dirigere Stavanger Studentsangforening, og koret har hatt en fantastisk musikalsk utvikling under hennes ledelse. Hun har blant annet ledet koret gjennom internasjonale festivaler i Linköping og Tartu, og til førsteplass i NM for blandakor. Hun har bred erfaring fra sakrale og verdslige sjangre og dirigerer både kor og orkester. Høsten 2013 dirigerte hun Steve Dobrogosz messe for kor og orkester på Studentsangforeningens jubileumskonsert.

Foto: Nikolaj Lund

Som kordirigent er Åsta Sirnes spesielt opptatt av å jobbe med improvisasjon og å involvere hver korist i skapingen av musikk. Hun har sammen med jazzvokalist Eva Bjerga Haugen hatt seminar om improvisasjon i kor høsten 2014, i regi av Norsk Sangerforum.

Åsta Sirnes er fast ansatt som lektor ved musikk, dans og dramalinjen ved Stavanger Katedralskole. Der underviser hun i sang, musikkformidling, produksjonsledelse, lytting, samfunnsfag og musikkteori.